Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://mx.ogasa.org.ua/handle/123456789/9321
Название: Трьохблокова модель укладання договірних відносин «предмет угоди – організаційна структура будівництва – розподіл ризиків».
Авторы: Менейлюк, О.І.
Нікіфоров, О.Л.
Лукашенко, Л.Е.
Ключевые слова: договірні відносини
будівельний контракт
ризики
організація будівництва
Дата публикации: 2021
Издательство: Шляхи підвищення ефективності будівництва в умовах формування ринкових відносин
Библиографическое описание: 15-25
Серия/номер: №47;
Краткий осмотр (реферат): 5. Трьохблокова модель укладання договірних відносин «предмет угоди – організаційна структура будівництва – розподіл ризиків». Менейлюк Олександр Іванович Нікіфоров Олексій Леонідович Лукашенко Лариса Едуардівна Шляхи підвищення ефективності будівництва в умовах формування ринкових відносин. 2021. № 47. С. 15-25. договірні відносини, організація будівництва, ризики, будівельний контракт Робота містить результати розробки моделі укладання договірних відносин для підприємства повного інвестиційно-будівельного циклу в залежності не тільки від предмету угоди, а також від організаційної структури будівництва та розподілу ризиків. Широкий обсяг послуг, що необхідно реалізувати підприємству повного інвестиційно-будівельного циклу, а також різноманіття організаційних форм реалізації цього процесу призводять до різного ступеню невизначеності у кожному конкретному випадку. Це часто заважає формалізації договірних відносин між учасниками будівництва. Тому важливим є розробити інструмент укладання договірних відносин, що включає оцінювання організаційної структури будівництва та виникаючі ризики. У вивчених джерелах не була знайдена компактна та адекватна модель для цього. В результаті досліджень встановлено, що існуючі підходи до укладання договірних відносин основним фактором визначають предмет угоди. Аналіз класифікацій ризиків у будівництві дозволив запропонувати підхід на основі виділення ризиків внутрішнього та зовнішнього середовища з розподілом відповідальності між управлінцями та виконавцями. Розроблена класифікація можливих предметів угод в будівництві дала можливість встановити, що одним з основних факторів ціноутворення, управління реалізацією угоди та зменшення впливу ризиків є вибір вимірника предмету угоди: співвідношення витрат та доходів виконавця/ витрачений робочий час/ фізична одиниця виміру виконаної роботи. Обидві класифікації послугували основою для розробки та використання трьохблокової моделі укладання договірних відносин: визначення предмету угоди та його характеристик; визначення організаційної структури будівництва як зовнішнього середовища виконання угоди; формалізація розподілу ризиків шляхом встановлення юридичної схеми та ціноутворення як інструментів керування угодою. Впровадження такого інструменту призведе до скорочення надлишкових витрат на покриття ризиків та пришвидшення обороту капіталу при виконанні угод.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://mx.ogasa.org.ua/handle/123456789/9321
Располагается в коллекциях:Стаття в журналі

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Трьохблокова модель укладання договірних відносин..pdf1,31 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.